top of page
Manabu Murakami skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté

Manabu Murakami werd in oktober 1966 geboren in Kyushu, in het zuiden van Japan. Hij begon met karate toen hij 9 jaar oud was, maar tussen 11 en 15 jaar speelde hij honkbal. Hij begon weer serieus met karate toen hij 15 jaar oud was.

Zijn eerste instructeur was Maruo sensei, een JKA instructeur die later Kanazawa Soke opvolgde toen SKIF werd opgericht. Maruo sensei was een leerling van Miyata Minoru sensei die de assistent hoofd-instructeur was van de JKA onder Nakayama Shihan. Dus eigenlijk had Murakami een goed startpunt om karate te leren.

Als tiener ontmoette hij Kanazawa Soke meerdere malen en was zeer onder de indruk van hem. Zijn bewondering voor deze karatemeester deed hem besluiten om precies dezelfde weg te volgen.

Aangezien Kanazawa Soke was afgestudeerd aan de Takushoku Universiteit, verhuisde Murakami op achttienjarige leeftijd naar Tokyo en trad toe tot dezelfde karateclub waar zoveel namen uit de Shotokan karatewereld ooit hadden gestudeerd.

De training was onder Tsuyama Shihan, die overigens verloor in de finale van het allereerste kampioenschap van Japan tegen Kanazawa Soke in 1957.

Sommige van zijn klasgenoten en senpai van de Takushoku Universiteit hebben ook naam gemaakt in de Karatewereld. Mr. Naka, Mr. Taniyama, Mr. Kokubun, Mr. Akita,...

Tijdens zijn universiteitsjaren kon Murakami shihan niet zoveel wedstrijden houden, omdat er een dodelijk ongeluk was gebeurd bij de universiteitskarateclub. Dus werd de club verboden om deel te nemen aan wedstrijden.

Na zijn afstuderen aan de Takushoku Universiteit besloot hij de cursus voor SKIF-instructeur te volgen. Het onderwijs werd niet alleen verzorgd door Kanazawa Soke maar vooral door Kasuya Shihan. Kasuya Shihan was een zeer strenge leraar en glimlachte nooit.

Manabu Murakami deed mee aan SKIF sinds hij een tiener was en won vele malen het SKIF All Japan Kampioenschap. Hij werd ook SKIF Wereld Kampioen in kumite in 1991 (Mexico) en in 1994 (Yokohama).

Toen SKIF zich internationaal bleef uitbreiden, begon Murakami Shihan over de hele wereld te reizen. Bij vele gelegenheden samen met Kanazawa Soke.

In april 2014 werd Murakami Shihan Shuseki Shihan (Chief-Instructor) van SKIF, door deze positie over te nemen van Kanazawa Soke.

Manabu Murakami skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté
bottom of page