top of page

Nationaal team

Even voorstellen: ons nationale karateteam: Een erfenis van uitmuntendheid

Met onwrikbare toewijding en een streven naar uitmuntendheid staat ons nationale karateteam als een testament voor de kracht van discipline, doorzettingsvermogen en teamwork. Met ongeveer 50 leden, variërend in leeftijd van 12 tot 40 jaar, belichaamt deze uitzonderlijke groep atleten de geest van karate in elk opzicht.

Equipe nationale skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté
Equipe nationale skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté

Onze coaches

Onze resultaten

Grosselle Cup 2024

Italië - Bellaria-Igea Marina

Januari 2024

Individueel kata meisjes / junior

2de plaats : Geron Malaurie

Individueel kata vrouwen/ senior

4de plaats : Heymans Alyssia

Individueel kata manen / senior

3de plaats : Timmer Victor

Team kata vrouwen / senior

3de plaats : Debruyne Jenny - Geron Malaurie - Heymans Alyssia

Individueel kumite manen / senior

2de plaats : Rudic Boris

Grosselle2 2024.jpg
equipe nationale skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté

Trainen voor grootsheid

Ons team is niet vreemd aan hard werken en vastberadenheid. Het hele jaar door organiseren we ongeveer 10 trainingssessies, elk zorgvuldig ontworpen om de vaardigheden en technieken aan te scherpen die onze atleten tot de beste ter wereld maken. Deze sessies richten zich niet alleen op de fysieke aspecten van karate, maar brengen ook levenslessen van onschatbare waarde bij op het gebied van discipline, respect en zelfverbetering.

Begeleid door de besten

Achter elk geweldig team staan uitzonderlijke coaches, en die van ons zijn ongeëvenaard. Met twee coaches die zich bezighouden met kata en twee met kumite, profiteert ons team van een schat aan ervaring en expertise. Hun mentorschap en begeleiding zijn essentieel geweest in het vormen van onze atleten tot kampioenen.

equipe nationale skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté
equipe nationale skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté

Teammanager extraordinaire

Een succesvol team heeft ook effectief management nodig, en ons team heeft het geluk een uitstekende teammanager te hebben die ervoor zorgt dat alles soepel verloopt, zowel op als naast de mat. Hun toewijding zorgt ervoor dat onze atleten zich volledig kunnen richten op hun training en wedstrijden.

Rekrutering en uitmuntendheid

Maar hoe behoudt ons team jaar na jaar zijn hoge standaarden? We hebben een rigoureus proces. Eens per jaar worden clubs uit het hele land uitgenodigd om potentiële kandidaten aan ons team voor te stellen, die vervolgens door onze coaches worden beoordeeld. Daarnaast gaan onze coaches het hele jaar door actief op zoek naar veelbelovend talent. Deze toewijding aan het werven en koesteren van talent zorgt ervoor dat we altijd een pool van toegewijde atleten hebben die ons land kunnen vertegenwoordigen.

equipe nationale skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté
equipe nationale skifb skif belgium karaté belgique cours de karaté

Een erfenis van succes

Ons nationale karateteam traint niet alleen, maar doet het ook mee op het hoogste niveau. We nemen 2 tot 3 keer per jaar met trots deel aan internationale wedstrijden en nemen consequent medailles mee naar huis waar ons land trots op is. Bovendien kijken we reikhalzend uit naar de Europese en Wereldkampioenschappen wanneer deze plaatsvinden, en de aanwezigheid van ons team op het podium is een traditie geworden.

In de karatewereld staat ons nationale team synoniem voor uitmuntendheid. Met een rijke geschiedenis van succes en een toewijding om de volgende generatie kampioenen op te leiden, is ons team niet zomaar een groep atleten; het is een symbool van wat kan worden bereikt door toewijding, doorzettingsvermogen en het nastreven van grootsheid. Let op ons op de mat, want wij zijn de belichaming van de ontembare geest van karate.

bottom of page