Spring naar inhoud

KANAZAWA KANCHŌ

Nobuaki Kanazawa werd geboren in mei 1972 en is de oudste van drie zonen van Hirokazu Kanazawa Soke, oprichter van SKIF.

Nobuaki Kanazawa begon op jonge leeftijd met karate, maar concentreerde zich tijdens zijn tienerjaren meer op basketbal.

Toen hij echter op de Taishō Universiteit kwam, besloot hij karate serieuzer te gaan beoefenen. Hij vond zijn natuurlijke talent in karate en begon wedstrijden te spelen en won in de loop der jaren vele belangrijke kampioenschappen.

Na zijn afstuderen aan de universiteit besloot hij de instructeursopleiding te volgen aan de SKIF Honbu Dōjō in Tōkyō. Als jonge instructeur richtte hij zich voornamelijk op het lesgeven aan de Honbu Dōjō en zelftraining als wedstrijdspeler.

Hij was vijf keer winnaar van de SKIF Japan Nationale Kampioenschappen van 1996 tot 2000 en won de zilveren medaille in kumite op de SKIF Wereldkampioenschappen in Yokōhama/Japan in 1994.
In 2000 won hij zijn grootste titel op de SKIF Wereldkampioenschappen in Bali/Indonesië, waar hij niet alleen de gouden medaille won in het kumite zwaargewicht, maar ook de titel van Grand Champion.

Gedurende een aantal jaren was Nobuaki Kanazawa ook lid van het nationale team van de Japan Karate Federation all style. (JKF, het bestuursorgaan voor karate in Japan).

Hij won drie keer de Tōkyō Metropolitan Championships en kwam zes keer in de top drie van de JKF National Championships.

Na zijn terugtrekking uit de competitie besloot hij volledig in de voetsporen van zijn vader te treden en begon over de hele wereld te reizen om SKIF karate te instrueren.

Hij is momenteel 8e dan en heeft in april 2014 de positie van Kanchō van zijn vader overgenomen.